Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Χθες (Δευτέρα 21.9.09) ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, το πρωί περιόδευσε σε υπηρεσίες της πόλης της Μυτιλήνης (Λιμεναρχείο, Τράπεζες, Εφορία,  Πυροσβεστική κ.α.) ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε με το κλιμάκιο της Ν.Ε. τα χωριά του Δήμου Μήθυμνας (Σκαμνιά, Άργενο, Λεπέτυμνο, Βαφειό). Στο Μόλυβο όπου κατέληξε, είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς φίλους και εκπροσώπους αρχών με τους οποίους συζήτησε τοπικά ζητήματα και παρακολούθησε εκεί το προεκλογικό debate των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Σηφουνάκης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημείο αιχμής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, που έγκειται στη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη προσέγγιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας και στη πρακτική που πρέπει να ακολουθήσει η νέα Κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που εξαγγέλλει πάγωμα μισθών και συντάξεων, βασίζεται στη πάταξη της πελατειακής σπατάλης και διαφθοράς, στην αναδιοργάνωση του εθνικού εισοδήματος, ώστε από εκεί να προκύψουν οι πόροι για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και την αναθέρμανση της αγοράς.
Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι, αυτή τη διαφορά αντίληψης στη διακυβέρνηση της χώρας, οφείλουμε να την αποσαφηνίσουμε στο λαό προεκλογικά, για να την αξιολογήσει και να μας εμπιστευθεί την ψήφο του.
Σήμερα το πρωί ο κ. Σηφουνάκης είχε συνάντηση με τους Λιμενεργάτες της Μυτιλήνης, και ακολούθως επισκέφθηκε το Τελωνείο και είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να τους συγχαρεί για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία τους στο τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.
Ακολούθως μετέβη στο ΙΚΑ Μυτιλήνης όπου συνομίλησε με πολλούς εργαζόμενους και ασφαλισμένους του Ιδρύματος. Ο κ. Σηφουνάκης στη σχετική δήλωσή του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «καλός και επιβεβλημένος ο πρόσφατος εξωραϊσμός των εγκαταστάσεων του Καταστήματος της Μυτιλήνης, αλλά αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα παροχής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως η στελέχωση με όλες τις όλες ιατρικές ειδικότητες, η εφαρμογή ωραρίων, που να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και η πάταξη της μεγάλης γραφειοκρατίας, δεν πρόκειται να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το ΠΑΣΟΚ με την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος, θα εξασφαλίσει την ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όπως κατηγορηματικά δήλωσε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Παπανδρέου, εγγυάται την καταβολή των συντάξεων σε όλους τους ασφαλισμένους.